yapayakovićeva brbljanja

29 Jul, 2018

Da li se sećaš ko si uopšte, ŽENO?

Generalna — Autor ya @ 10:32

            Pitanje iz naslova je blagi osvrt na našu davno zaboravljenu istoriju kada se u ovom delu današnje Evrope, a i šire, nije znalo za rat, glad, a bogami i poljoprivreda je došla oko 5000 godina pre početka hrišćanskog računanja vremena. Šta li su radili i kako li suživeli ti ljudi kada je bilo toliko dosadno? Povučen onom kineskom kletvom ’’Dadogda živeo u zanimljiva vremena’’, malo sam istraživao i naišao na par zanimljivosti.

            Prvo, alfa i omega, stub kuće i najveće božanstvo bila je žena. Nije nikom bilo potrebno bilo kakvo posebno uređenje ili novac, za koji nema dokaza da je u to vreme postojao, niti pravo ovo ili ono. Svi su bili ljudi, ali se znalo kako se donose odluke. Poštovanjem prirodnih zakona u skladu sa životom i prirodom. Pogađate, osnovni, simbol svega toga je bila žena.

            Šta se desilo? Prvo su počeli da nam menjaju jezik. Bolesti i ’’zle’’ životinje su dobile imena ženskog roda. Polako se zaboravljao prirodni zakon i nakom 200000 godina izbili su prvi ratovi. Žena je postala manje bitna jer su snaga i agresija bile potrebnije u izmenjenim okolnostima. Umesto za lek i opšte zdravlje, psihoaktivne supstance u postale, afrodizijaci, sredstva za utapanje tuge i manipulisanje ljudima.

             Crkve su isterale ženu iz svih tadašnjih hramova, a one koje su živele po zakonima prirode, proglašene većticama i milenijumima proganjane. Proganjane jer su znale tajne prirode, znale su da leče, znale su šta je dobro, a šta loše, a to novom egom-napumpanom muškarcu, nije odgovaralo. Stvarao se sve veći jaz među polovima što je velikim igračima dalo mnoštvo načina za manipulaciju celokupnim ljudskim rodom.

             U svetlu potrošačkog društva, žena više nije ni senka same sebe. Prava žena, kao da su vanzemaljci, ih štite od svega. Stvorio se raj za one koji bi preko manipulacije do lagodnog života, tako da je izlišno izbacivati još činjenica. Ali jedna stvar nas je odvojila od prirode, a to je nedostatak poštovanja prema istoj. I svako treba da se zapita nad prirodom svoga jebenog bitisanja, ali prvo na šta treba da odgovori je: Gde je nestalo poštovanje?


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me